Prajitura cu banane si mascarpone

de Constelatialeu in Prajituri, 2 Ian 2014 | 12184 vizualizari

 

Daca tot o tin intr-o aniversare,abia ce s-a terminat una si a aparut alta,zic sa vin si cu o prajitura.Aveam niste albusuri,ceva nuca,vreo doua banane coapte bine, si-mi trebuia doar o idee sa fac ceva dulce...

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 8 albusuri
  • 8 linguri de zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 1 lingura amidon
  • 100 g faina
  • Crema
  • 1 cutie mascarpone-250 g
  • 2 banane foarte coapte
  • 200 ml smantana pentru frisca 32% grasime
  • 100 g ciocolata cu 52% cacao
  • 20 g gelatina
  • 150 g zahar pudra
  • Decor
  • frisca
  • boabe de struguri
  • fulgi de ciocolata
  • sirop de ciocolata
Portii: 35
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu banane si mascarpone:

Foi:

Albusurile batute spuma tare,apoi adaugam zaharul si batem pana se topeste zaharul.Adaugam,amidonul amestecat cu faina si nucile macinate.Aceasta compozitie o imparim in doua si coacem doua foi,intr-o tava 25/35 tapetata cu hartie de copt.Se lasa la cuptor cca 25 min la foc potrivit.Cand scoatem foaia din tava dezlipim imediat hartia de copt si lasam sa se raceasca.Asa procedam si cu foaia a doua.

Crema:

Ciocolata o maruntim bine,adaugam smantana si zaharul farin si o punem pe foc pana se omogenizeaza ingredientele,fara sa dea in fiert.Lasam la racit ccca 1 ora.Intre timp curatam bananele de coaja si apoi le pasam ca un piure,adaugam mascarponele si omogenizam.Dupa ce crema de ciocolata s-a racit,o mixam bine,nu-i problema dca nu se intareste,ca vine adaugata gelatina.Dupa ce mixam bine,adaugam gelatina ce a fost hidratata cu apa rece si incalzita pe baie de abur pana a devenit lichida.Omogenizam si apoi amestecam cu mascarponele si piureul de banane.

Asamblare:

In tava in care am copt foile,asezam o folie alimentara,punem prima foaie,jumatate din crema,foaia a doua si apoi restul de crema.Asezam boabe de struguri negri taiate pe jumatate,apoi ornam cu frisca,sirop de ciocolata si fulgi de ciocolata.O dam la rece cateva ore bune sau pana a doua zi,cand cu un cutit trecut prin apa fierbinte portionam prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu banane si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema mascarpone si afine